skip to Main Content

Jaarcongres FEWS

Op 20 en 21 oktober vond de jaarlijkse bijeenkomst plaats van FEWS in Oslo. Alle Europese WBS verenigingen uit heel Europa waren daar vertegenwoordigd, inmiddels afkomstig uit 18 landen.

Tijdens dit weekend hebben we namens Amsterdam UMC aan de overige verenigingen gevraagd om mee te werken met het Grobal onderzoek. Doel hiervan is om voor elk land groeicurves te maken voor enkele zeldzame syndromen, waaronder WBS.

Verder hebben we gezamenlijk besloten om het derde weekend van mei uit te roepen als WBS Awareness Weekend. In dat kader zal een fotowedstrijd worden georganiseerd, waarbij iedereen een foto kan posten op de Facebook-pagina van FEWS rond het thema Happiness – zichtbaar gemaakt door de vingers gekruist, verwijzend naar de W van Williams.

Vanuit onze eigen vereniging hebben we aangegeven dat we het komend jaar ervaring willen opdoen met de implementatie van het platform Waihonapedia. Tijdens het volgende jaarcongres doen we hier verslag van. Als dat positief uitpakt, willen de overige FEWS leden vragen zich hierbij aan te sluiten, zodat dit een Europees platform wordt.

Back To Top
X